Schoenwijzer

FASE 1 LIGGEN ZITTEN & KRUIPEN

In deze fase komt jullie kleine waarschijnlijk nog niet buiten in contact met de grond. Wij raden het in deze fase af om schoenen aan te doen. De voetjes zijn volop in ontwikkeling. In deze fase zijn onze zachte babyslofjes een goede oplossing. Ze houden de voeten lekker warm en zorgen dat ze vrij kunnen bewegen

FASE 2 KRUIPEN EN BEGINNEN MET STAAN

Ook in deze fase zijn de voetjes erg gevoelig. Ze buigen nog alle kanten op en ze hebben baat bij een zo vrij mogelijke beweging. Laat ze thuis nog lekker rondlopen op blotevoeten, antislip sokken of onze babyslofjes. Maar in deze fase kan het al zijn dat er al flink wordt buitengespeeld. Omdat de voetjes dan voor het eerst in contact komen met de straat is het een goed moment om al te beginnen met hele zachte schoentjes. Deze schoentjes zijn extra zacht maar zijn wel voorzien van een dunnen flexibele rubbere zool. Een kleine voorbereiding voor de aller eerste stapjes.

FASE 3 MIJN EERSTE STAPJES

Een trots moment voor papa en mama en een goed moment om te beginnen met de aller eerste schoentjes. Omdat het kind zelf nog niet aan kan geven of een schoen lekker zit of pijn doet is het ook in deze fase belangrijk dat de schoenen flexibel en zacht zijn. Houd goed rekening met de vorm van de voet bij het kopen van een paar goede kinderschoenen.

FASE 4 IK LOOP

Je kind loopt nu overal zelf naar toe en loopt al heerlijk buiten te rennen. In deze fase wordt het dragen van schoenen buiten nog belangrijker. Ze moeten de voeten goed beschermen en comfort bieden. In deze fase wordt de keuze van schoenen een stuk groter. Er is niet 1 bepaalde schoen wat het beste is voor jou kind. Wissel lekker af, kies elke keer dat je schoenen koopt een ander type schoen die goed past bij de vorm van de voeten. Zo blijven de voetjes op verschillende manieren geprikkeld worden. En het allerbelangrijkste in deze fase Luister goed naar wat je kind zelf al aan kan geven en vraag ons gerust om advies. Zodat we samen tot de beste keuze komen.