Barefoot kinderschoenen

Je ziet ze steeds vaker. Barefoot kinderschoenen. Sommige ouders willen niets anders meer maar wat vinden wij ervan? Zijn Barefoot kinderschoenen echt beter voor de voeten? 
Barefoot kinderschoenen zijn minimalistische kinderschoenen die zo weinig mogelijk support bieden aan de voeten. De zolen zijn vaak extra dun en flexibel zodat de gebruiker zoveel mogelijk het idee heeft om op blote voeten te lopen maar dan wel met schoenen aan. 

Wij raden al onze klanten aan  om naast de kinderschoenen ook zoveel mogelijk op blote voeten te lopen. Het lopen op blote voeten is goed voor de ontwikkeling en het instandhouden van een goede lichamelijke gezondheid. Het lopen op blote voeten kent vele voordelen.

  • Betere controle over de voeten.
  • Verbeterde evenwicht en lichaamsperceptie
  • Versterkt de spieren en pezen


Echter het lopen op barefoot kinderschoenen moet je eigenlijk net zo voorzichtig mee zijn als met gewone schoenen. Sterker nog bij barefoot kinderschoenen dient hier nog meer aandacht aan te worden besteed. Want je laat je voeten nog vrijer maar toch geef je ze een minimale beperking. 


Het lopen op blote voeten mag dan wel goed zijn voor de voeten. Ditzelfde mag echter niet gezegd worden over barefoot kinderschoenen. Laat je daarom goed informeren bij het kopen van barefoot schoenen. En denk niet dat barefoot schoenen per definitie beter zijn dan gewone schoenen. 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd