TIPS VOOR HET KOPEN VAN NIEUWE KINDERSCHOENEN

TIPS VOOR HET KOPEN VAN NIEUWE KINDERSCHOENEN />

08-05-2019

Kinderschoenen

DE VOET: Elke voet is anders. Zelfs je eigen voeten, links en rechts, kunnen van elkaar verschillen. De ene heeft hele smalle voetjes en het andere kind heeft hele brede voeten. Houd hier altijd rekening mee en zorg ervoor dat de voetjes ruimte hebben om vrij te kunnen bewegen maar ook weer niet te veel ruimte waardoor er wrijving ontstaat met kans op blaren. Schoenen zijn er voor veiligheid en comfort maar onze voeten zijn het belangrijkst en gaan een heel leven mee als je er goed voor zorgt.

DE MAAT: Ik meet altijd eerst de maat van de voet op. Al jaren doe ik dit met onze voetmeter. Dit probeer ik altijd zo precies mogelijk maar omdat er in kindervoeten veel beweging zit. Zeker bij de aller kleinste is dit slechts een hulpmiddel. Thuis kun je met pen en papier ook gemakkelijk zelf de maat opmeten.

DE SCHOEN: Schoenen moet je passen om te voelen of ze lekker zitten. Maar als ouder kun je niet weten of een schoen lekker zit. Vandaar dat bij kleine kinderen zachte schoentjes, gemaakt van zachte materialen, de voorkeur heeft.

Afhankelijk waar je de schoen voor gaat gebruiken heb je voor elk gebruik weer een ander schoen. Elke schoen valt weer anders en heeft een bepaalde werking op de voet. Wissel daarom zoveel mogelijk af en probeer tijdens de groei zoveel mogelijk verschillende schoenen uit en zodra jouw kind het zelf kan aangeven of een schoen lekker zit luister hier dan naar.

Ook de maat onder de schoen is slechts ter indicatie en kan per model/merk enorm verschillen.

Heb je vragen over goede kinderschoenen? of heb je hulp nodig bij het passen? Kom dan langs in de winkel of stuur ons een bericht.