Leren slofjes

Het verhaal over onze leren slofjes
Onze leren babyslofjes zijn niet zomaar leren babyslofjes. In de jaren dat ik babyslofjes heb verkocht heb ik veel merken kunnen proberen: Boumy, Bobux, Baby-Dutch en nog vele andere merken. Wat mij vooral opvalt is dat er altijd veel aandacht wordt besteed aan het ontwerp, maar dat aan andere zaken veelal niet wordt gedacht. 

De babyslofjes worden vaak in het Verre Oosten geproduceerd en zowel de agent als het bedrijf kunnen me vaak niet meer vertellen over het productieproces. Ze hebben het er liever niet over en de slofjes worden mooi weggewerkt in gelikte marketing en merchandise. 

Naar mijns inziens is dit allemaal leuk, maar onze toekomst vraagt anders. Onze klanten willen graag weten wat ze kopen, waar het vandaan komt en hoe het wordt gemaakt. Ik ben daarom zelf op zoek gegaan naar een fabriek en kwam terecht in een klein Pools dorp. Het was even zoeken, maar ergens verstopt trad ik een ruimte binnen met zo'n vijfentwintig naaimachines. De fabriek wordt gerund door twee jonge vrouwen. De slofjes worden door wat oudere dames in elkaar genaaid. Het is mooi om te zien hoe er samen wordt gewerkt in de fabriek. Hoe het ene na het andere slofje in elkaar gezet wordt en vervolgens gecontroleerd  wordt op eventuele foutjes.

Inmiddels werken we al vele jaren succesvol met deze dames samen en bezoek ik de fabriek regelmatig. De samenwerking wordt alleen maar leuker. Ze hechten veel waarde aan de toekomst. Ze denken goed na over welke materialen ze wel en niet gebruiken. Zo vinden zij prints van vinyl uit den boze en ook bepaalde typen leer zoals zilver en goud hebben ze uit hun productie gehaald.  

Ik ben zeer tevreden over de kwaliteit van onze babyslofjes. Ze zijn lekker zacht en gaan gemakkelijk aan. Het elastiek is goed elastisch en is er ruim ingezet zodat het de enkeltjes niet markeert of afknelt. Onze slofjes komen direct van de fabriek en worden bij ons goed bewaard. We doen de slofjes niet in dozen omdat de dozen verspilling zijn: ze worden vaak gelijk weggegooid. De meeste klanten doen ze gelijk aan of nemen ze zo mee naar huis. Bestel je ze online? Verwacht dan geen mooi verpakkingsmateriaal; maar de aller aller beste leren babyslofjes