Maatwijzer

ALLES WAT JE WILT WETEN OVER DE MAAT

Als je bij ons in de winkel komt meten we altijd eerst de maat van de voetjes op. De maat is een hele belangrijke factor bij het uitkiezen van een paar goede kinderschoenen. 

GOED OM TE WETEN

Het goed opmeten van kindervoeten gaat niet altijd even makkelijk. Onze voeten bevatten 2/3 van alle botten in ons lichaam en nog eens 19 spieren. Het is daarom van belang dat het opmeten zo ontspannen mogelijk gebeurd. Een kleine spanning in de voet kan bij het opmeten al snel een maat doen verschillen.

HOE WEET IK WELKE MAAT MIJN KIND HEEFT?
METEN=WETEN

Het opmeten van de voetmaat kun je gemakkelijk zelf thuis doen. Indien je gebruik wilt maken van onze echte voetmeter dan kun je deze hier bestellen. Maar ook met een pen, stuk papier en een liniaal moet het lukken. volg te stappen hieronder:

  • Pak een pen,A4 papier en een liniaal
  • zet beide voeten op het blad. 
  • Zorg dat je ontspannen staat. met beide voeten naast elkaar
  • Zet nu met de pen een stip/streep achter de hiel en zet daarna een stip bij de grootste teen (Let op! dit is niet perse je "grote"teen")
  • Meet de afstand van de ene punt naar de andere punt.
  • Lees je maat af in onze tabel

VOETMAAT VS SCHOENMAAT

Het klink heel eenvoudig maar toch worden deze termen vaak met elkaar verward. Op onze website vermelde wij altijd de schoenmaat van de fabrikant. Niet elke schoenmaat komt goed overeen met de voetmaat. Mocht je twijfelen welke maat je nodig hebt neem dan gerust contact met ons op.

GROEIRUIMTE

Als je de voetmaat hebt opgemeten dan mag je hier gerust 1 a 1,5 cm bij optellen. Een kindervoet kan zomaar een maat groeien en voor je het weet zijn de pas gekochte schoenen alweer te klein en loopt jouw kind de komende maanden op te kleine schoenen. Je kunt wat dat betreft beter op een grote schoen leven. 

  • Niet elke sok die je aan doet is even dik een verschil van 2MM in dikte is alweer een halve voetmaat extra
  • Als de schoen net iets groter is dan je voet moet je je voeten iets hoger optillen. Dit helpt bij het goed afwikkelen van de voeten
  • Tenen vinden het fijn om de ruimte te hebben

Dit advies geld niet voor elke type voet en schoen. Afhankelijk van de voet en de schoen kunnen wij je hierbij goed adviseren. 

GEPRINTE VOETMETERS!

Online zijn er heel wat voetmeters te downloaden die je thuis kunt uitprinten. Pas hier mee op. Zorg dat je printer goed is afgesteld. Weet je niet hoe dit moet gebruik deze methode dan niet.